24 okotober 2011

Proef het seizoen!

Op inspirerende wijze gebracht door de jongste vinologe van Nederland
Miranda Wennekes

Een selectie van speciale wijnen die aansluiten op het seizoen. De koude dagen van lekker warm voor de openhaard zitten, met een mooie herfstwijn zijn weer aangebroken. Kom daarom bij ons de wijnen die synoniem voor het seizoen staan doorproeven. In combinatie met wijn en spijs.

Wat proef en ruik jij in wijn? Lentebloemen uit je tuin of de sigaren van je opa misschien? Miranda vertelt wat zij met haar scherpe neus allemaal ruikt en helpt jou deze ook te ontwikkelen. Smaak is een persoonlijke belevenis: wat proef je nu precies en wat zegt dat over de wijn; waar komt het vandaan en hoe wordt het gemaakt.

Puur genieten, dát is waar het bij ons om draait. Ervaar mooie smaken, herkenning en herinnering. Maak kennis met zo’n acht bijzondere wijnen gecombineerd met de heerlijke Franse kazen en vers brood. Op die manier ontdekken we samen de geheimen achter wijn en spijs combinaties.

Beleef deze bijzondere ervaring en kom proeven in onze verfijnde proefruimte!
Aan het Griftpark in de buurt Wittevrouwen waar wij drie prachtige zondagmiddagen bieden.

Wanneer: 30 oktober, 11 december, 29 januari
Tijd: 15.00 - 17.00
Locatie: Hooghiemstraplein 59 Utrecht
Kosten: € 35,- per persoon incl. BTW.
Je kunt je natuurlijk ook in één keer inschrijven met een hele groep.

Proef het seizoen bij jou thuis?
Misschien heb je zelf ook wel een mooi plekje in jouw huis. Dan brengen wij graag de proeverij naar jouw eigen omgeving. Wat is daarvoor nodig? Nodig zelf gasten uit, zorg voor een goed humeur en de zin om wijn te proeven.


17 april 2011

'Wijn is lekker of niet lekker!'

Honderden, wel duizenden boeken zijn er geschreven over wijn en menig huishouden heeft wel minstens één wijnboek in huis staan. Meningen zijn door de jaren gevormd, marketingstrategieën worden uitgewerkt.

Anno 2011 vallen ‘Parker’ punten als sterren uit de hemel; jaargangen worden jaar na jaar zogeheten telkens unieker en de klimatologische omstandigheden wederom steeds specialer.

Robert Parker is een wijnjournalist uit Amerika en inmiddels wordt zijn mening door het merendeel van de wijn wereld op de voet gevolgd. Met het gevolg dat deze wijnen uiteraard ook mee in prijs stijgen.

Wanneer we terug gaan naar de basis principes wordt het allemaal een stuk helderder: de wijn is wel of niet lekker! Voldoet de wijn naar hetgeen wat jij zoekt in een wijn? Past de wijn bij de setting die voor jou op dat moment van toepassing is?

Iedereen beleeft wijn op een andere manier, ieder persoon is anders en smaken verschillen. Smaken ontwikkelen zich en per 7 jaar wijzigt het smaakprofiel van ieder individu. Neem bijvoorbeeld kinderen; geef ze iets bitters en ze vinden het niet lekker. Dit is iets wat zich door de jaren heen ontwikkelt.

Als we alle poeha om wijn heen weg denken dan zou wijn veel toegankelijker worden en bereikbaarder zijn voor ieder persoon. Is dat niet hetgene wat er uiteindelijk toe doet? Gewoon heerlijk aan de keukentafel zitten na een voldane werkdag en ongecompliceerd genieten van een goed glas wijn. Dit gevoel te kunnen delen met je buurman, collega’s, vriend en/of familie.

Weggelaten dat het heel erg leuk en interessant is om de filosofie van de wijnmaker te horen; wat nou net dat ene stukje grond zo speciaal maakt of van welke druivenrassen de wijn wordt gemaakt. Maar dit zijn allemaal aspecten rondom wijn. In the end gaat het er gewoon om of de wijn wel of niet lekker is. Punt.


MVino | Miranda Wennekes | Vinoloog | Tel. +31 (0) 6 18 65 55 09 | info@mvino.nl